Het raadsel van de verdwenen rolstoel

De rolstoel van Gerard is verdwenen. Het was zijn eigen rolstoel. Hij gebruikte hem niet, want hij reed al een tijdje rond in een nieuwe elektrisch aangedreven rolstoel. Zijn eigen oude rolstoel stond zolang geparkeerd in de Kameleon. Dat is een multifunctionele ruimte op de tweede verdieping naast de kamers van de revalidanten. Hier wordt vergaderd en het is de plaats van de wekelijkse voorlichtingsbijeenkomsten over allerlei onderwerpen die met dwarsllaesie te maken hebben. Ook staat er tijdelijk allerlei apparatuur. 
's avonds had hij hem nog zien staan, de volgende ochtend was hij verdwenen. Het was een raadsel. Niemand wist waar de rolstoel van Gerard was gebleven. Het verplegend personeel en de afdelingsassistenten zochten in alle kamers in de drie gangen van de tweede verdieping. Maar de stoel was en bleef zoek.
 
Het was een rolstoel met zwart frame en groen gelakt metaal in de voetsteunen. Niet erg opvallend maar toch afwijkend van de rolstoelen van De Hoogstraat die meestal een rood frame hebben.
Toevallig had de zoon van Gerard een foto van de rolstoel gemaakt op het moment dat hij in De Hoogstraat arriveerde. Maar ook de foto hielp niet.
 
Gerard had de stoel overgenomen van Welzorg; beheerder van rolstoelen en ander materieel. Welzorg was door de gemeente wegens wanprestatie aan de kant gezet. Welzorg verkocht daarop de rolstoelen aan de gebruikers.
 
Toen de stoel onvindbaar bleef nam Gerard contact op met de juridische afdeling van De Hoogstraat. Die zou een verklaring maken dat de stoel was gestolen en daarmee kon Gerard naar de verzekering.
 
Twee dagen later was de familie van Gerard op bezoek. Plotseling riep zijn kleinzoon: "Hé, opa daar loopt een iemand met je rolstoel." De familie rende achter de verpleegkundige aan maar ze was al verdwenen. De rolstoel stond weer in de Kameleon. Ze had de rolstoel gevonden in de doucheruimte van een van de kamers. Het speciale dure kussen ontbrak. Niemand kon zeggen hoe de rolstoel in de doucheruimte terecht was gekomen.
 
Wederom werd een zoekactie opgezet. Nu naar het kussen. Al het personeel werd ingeschakeld. Maar het kussen is niet teruggevonden.
 
22 maart 2018
 

Je kan je hier aanmelden voor de >> Nieuwsbrief nieuwe verhalen <<.

Dan kijg je de nieuwste verhalen die ik schrijf per email toegezonden.